fredag 28. mars 2014

Asiatisk kyllingwok


Ingrediensar:

1 brokkoli
1 båt kvitlauk
2 ms olje til steking
2 kyllingfiletar
2 ms østersaus
2 ms cashewnøtter

Framgangsmåte:

1. Vask brokkolien og del han i små biter. Finhakk lauken.
2. Skjer kyllingfiletane i tynne strimlar, om lag så tjukke som lillefingeren din.
3. Ha 1 ms olje i ei steikjepanne eller wokpanne, og varm opp til nokså sterk varme.
4. Ha kyllingstrimlane i panna og steik dei til kjøtet blir kvitt.
5. Ta kjøtet ut av panna, og legg det i ein djup tallerken.
6. Ha i resten av olja og hald fram med wokkinga med kvitlauk og brokkoli.
7. Rør om, og ha god varme og steik i 3-4 minutt.
8. Ha kyllingstrimlane tilbake i panna og tilsett østersausen og cashewnøttene.
9. Rør om, og la woken stå på varme i 2 minutt.
10. Server straks. Grønsakene skal vera sprøe og kjøtet gjennomsteikt.
11. Server kokt basmatiris til.

Til dessert denne dagen, lagde vi fruktcocktail med vaniljesaus.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar