fredag 7. mars 2014

Finnbiff

Ingrediensar:
2 gulrøter
100 g frisk sjampinjong
75 g bacon
1 ms flytande margarin til steiking
200 g reinskav
1 dl vatn
1 dl mjølk
3 knuste einebær
2 skiver brunost
1 dl seterrømme
1/4 ts tørka timian
1/4 ts salt
1/4 ts pepar

Slik gjer du:
Start med å kutta opp sopp, gulrøter og bacon. Steik baconet og reinskavet i ei steikepanne på sterk varme. Det steikte baconet og reinskavet vert lagt opp i ei gryte. Steik så soppen og gulrøtene i steikepanna. Hell så alt opp i gryta og tilset 1 dl vatn. Etter det tilset du rømme, brunost og tørka timian. Til slutt tilset du salt og pepar, og let alt koke i ca 10 minutt.

Potetmos


Ingrediensar:
6 poteter
5dl vatn
1 1/2 dl mjølk
2 ms flytande margarin
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 potte frisk persille

Slik gjer du:
Først skreller du potetene, kutter dei opp og kokar dei.
Så byrjar du å stappe. Tilset mjølk og så margarin.

Lukke til!
























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar