fredag 27. september 2013


Vi starta dagen med å få utdelt oppgåvene våre. Vi vart delte i grupper, der to av gruppene lagde eplekake, og to av gruppene lagde glutenfrie muffins. Epla vi brukte i eplekakene, var ekte, saftige, norske eple. To elevar i klassen kutta opp frukt til 1.klasse. Vi hadde kjøpt to bokser med fruktcocktail som vi serverte sammen med resten av frukten. Til frukten serverte vi melon- og pasjonsfruktyoghurt.

Saftig eplekake


3 egg
2 dl sukker
100 g smør
2 1/2 dl kveitemjøl
1 toppa ts vaniljesukker
1 toppa ts bakepulver
Skrelte eplebitar
Kanel og sukker til topping

Nok til 16 kakestykke.

Framgangsmåte:
Vi kutta opp eplene i båtar. Så fann vi fram resten av ingrediensane. Vi piska egg og sukker til eggedosis. Vi smelta smøret og helte smøret oppi eggedosisen. Deretter blanda vi i dei tørre ingrediensane. Denne røra helte vi i ei godt smurt form (24 cm i diameter). Eplebitane dyppa vi så i sukker og kanel, før vi fordelte dei oppå røra. Kaka vart steikt i ca 40 minutt på 175 gradar.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar