Iskaker
Denne veka på Kuventræ barneskule har vi laga ei Daim-iskake og to vanlege iskaker. Desse kakene skal bli serverte på eit foreldremøte, saman med ei glutenfri ostekake. Etter vi var ferdige med kakene, spiste vi pannekaker.Daim-iskake
Botnen:
3 eggekvitar
3 dl sukker
1 dl hakka nøtter
Is:
6 dl kremfløyte
3 eggeplommer
150g sukker
2 dobbel Daim-sjokolader
Framgangsmåte:
Først blanda vi eggekvite og sukker. Etter det hakka vi nøtter, så tok vi nøttene oppi eggekviten og sukkeret. Så smurte vi smøret i kakeforma. Deretter helte vi blandinga oppi botnen. Så sette vi den i omnen på 130 grader i ein time. Etterpå blanda vi eggeplommene med sukkeret. Deretter hakka vi opp Daim-sjokolade, før vi tok kremfløyten oppi eggeplommene og sukkeret. Til slutt tok vi is og Daim på toppen av kaka. Deretter la vi kaka i frysen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar